O festivalu

Festival stiže u grad

Ovo ljeto Open Air Festival pretvorio je Poreč u veliku pozornicu na otvorenom! Od 9. lipnja do 10. rujna ulice i trgovi stare gradske jezgre i otok Sveti Nikola svakodnevno odjekuju dobrom glazbom i urbanim ritmovima, a pažnju privlače i žongleri i akrobati. Ulični performansi, glazbene večeri, kino i kazališni program te posebna događanja i koncerti svakog dana obogaćuju ljetne doživljaje i stvaraju nezaboravne uspomene za posjetitelje. Moto festivala jest slaviti život, ljepotu života i malih životnih užitaka – a koje je bolje doba za to od ljeta?

Hotelska tvrtka Valamar Riviera pretvorila je svoju viziju da “svakom gostu svaki dan pruži neizbrisive uspomene” u stvarnost postavši inicijator, partner i glavni sponzor Poreč Open Air Festivala. Valamarovi objekti u povijesnoj gradskoj jezgri Poreča te na otoku Sveti Nikola čine savršenu kulisu većine festivalskih događanja. Poreč Open Air Festival podržavaju sponzori domaćini Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča, čiji je zajednički cilj neprekidno unaprjeđivati imidž grada kao vodeće hrvatske turstičke destinacije.

Glazbeni program nudi niz sadržaja. Utorkom grad živi u R&B ritmu uz Get your Rhythm & Blues. Srijede su rezervirane za jazz virtuoze (Just Jazz), a petkom program Electric donosi plesne elektronske ritmove za zaljubljenike koji uz ples mogu dočekati čarobno jutro u Poreču. Subote su rezervirane za Unplugged nastupe bandova na nekoliko gradskih lokacija koje sudjeluju u glazbenim večerima tijekom cijelog tjedna: Comitium, Epoca, Saint & Sinner, Sinema, Spinnaker, Terra Magica i Valamar Isabella Miramare. Utorkom, srijedom i petkom program se održava i u General Loungeu, Palazzu i Papillonu. Ulaz na sva glazbena događanja je besplatan.

Street performance nudi niz raznovrsnih događanja pa svatko može pronaći nešto za sebe. Circus in the City ponedjeljkom pretvara grad u cirkus na otvorenom. Ulice zauzimaju žongleri, hodači na štulama, akrobati i gutači vatre, a kulminaciju programa čini završni nastup na ljetnoj pozornici na Rivi. Bal princeza već par tjedana oduševljava najmlađe, a one nešto starije vraća u najljepše dane djetinjstva pa je potrebno rezervirati karte za bal na vrijeme! Svakog četvrtka možete kročiti u bajkovit svijet poznatih crtanih likova i zaplesati na balu s „pravim“ princom i princezom, a da bi doživljaj bio potpun, plesni podij se nalazi tik uz prekrasni Valamar Isabella dvorac na otoku Sveti Nikola. Electric (laser) nights petkom bojaju drevne gradske zidine vizualnim svjetlosnim efektima i dodatno naglašavaju njihovu ljepotu te pretvaraju Lungomare u čarobno šetalište uz more. Posjetitelji se mogu zabaviti u laserskom labirintu i uživati u glazbenom ritmu DJa ili fotografirati atraktivnu šetnicu s Peškere ili Borika. Ulaznice za događanja se ne naplaćuju.

U sklopu Cinema & Teatar programa svi filmofili su došli na svoje jer svakodnevno tijekom festivala mogu uživati u Open Air Cinema programu koji nudi filmove različitih žanrova, od akcije i obiteljskih filmova do drama i komedija. Nedjelje su rezervirane za Istra InSpirit, program koji je namijenjen cijeloj obitelji. Teatar na otvorenom pokazuje sve posebnosti Istre i Poreštine, od specifičnosti, mitova i legendi do gastronomije. Zbog velikog interesa, potrebno je unaprijed rezervirati svoje mjesto putem e-mail adrese na info@porecopenair.com.

Naravno, to nije sve! Nakon gala otvorenja festivala u lipnju na otoku Sveti Nikola uz gostovanje 2Cellos i Poreč RockOffa na Rivi uz Hladno pivo, Porečane i njihove goste 19. i 20. kolovoza očekuje Club MTV Europe Summerblast, na kojem će, među ostalima, gostovati Afrojack, Steve Aoki, Zedd, Fedde le Grand! Festival zatvara veliki koncert Tonija Cetinskog u subotu, 10. rujna na porečkoj Rivi. Ne propustite ljetne doživljaje koje ćete pamtiti zauvijek! Vidimo se u Poreču!

GLAVNI SPONZOR

SPONZORI DOMAĆINI

ORGANIZATOR

ZLATNI SPONZOR

SREBRNI SPONZOR

BRONČANI SPONZOR