Poreč Open Air festivalu dodijeljena nagrada Zlatna koza – Capra d’oro u kategoriji festivali

U Villi Polesini u Poreču jučer je održana dodjela prestižne nagrade Zlatna koza – Capra d’oro koju od 1995. godine dodjeljuje Turistička zajednica Istarske županije. Nagrada je to za izniman doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području unapređenja proizvoda i području turističke promocije za aktivnosti, proizvode i projekte s područja Istarske županije. Ove je godine pristiglo čak 39 kandidatura za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre u kategorijama Eventi, Inovativni proizvodi, Turistički proizvodi, Vizualne komunikacije te prijedlozi za nagradu pojedincima.

2016. godina za Istru bila je po svim pokazateljima daleko najbolja turistička godina, uz ostvarenih više od 3,8 milijuna dolazaka, više od 25 milijuna noćenja i više od 400.000 putnika u Zračnoj luci Pula.

Članovi Povjerenstva za dodjelu nagrade u 2016. godini bili su: Anselmo Tumpić, dizajner iz rovinjskog Studia Tumpic/Prenc, Barbara Ban, novinarka Glasa Istre, Nada Prodan Mraković, pročelnica županijskog Odjela za turizam te Valter Flego, predsjednik i Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre.

Od ukupno 16 pristiglih prijava u kategoriji Eventi, iz svih dijelova Istre, u kategoriji najbolji festival, nagradu je osvojio Poreč Open Air festival.
Festival života, prvi hrvatski festival koji traje cijelo ljeto, u svojoj prvoj godini održavanja osvojio je jedno lijepo priznanje za doprinos istarskom turizmu. Ovo priznanje je odličan vjetar u leđa za još bolji i atraktivniji festival u 2017.!

Valja svakako spomenuti i laureate u ostalim kategorijama, to su:

Za najbolji event u kategoriji Lifestyle – Rovinj Beach Polo Cup Za najbolji event u kategoriji Sport – Pulski Ironman

Za najbolji event u kategoriji Gourmet – Izložba vina Gračišće

Za najbolji event u kategoriji Posebni proizvodi – Rovinjski festival Sea, Sun & Salsa

U kategoriji Vizualnih komunikacija: rebrending i kreiranje brenda Aminess Hotels & Campsites

Dobitnik nagrade za inovativni proizvod: platforma Perfect Experience Creator

Nagrada za turistički proizvod: Koral d.o.o. za Hotel Peteani u Labinu, Vision d.o.o. za Boutique

Hotel Rivalmare te za osmišljavanje i realizaciju jedinstvene atrakcije smještene u srcu Istre,
Zipline iznad Pazinske jame.

Nagrada Zlatna koza – Capra d’oro za 2016. godinu za poseban doprinos promociji turizma Istre otišla je u ruke g. Urbanu Ceraru, vlasniku tvrtke Mulino d.o.o. u sklopu koje posluje hotel

Casino Hotel Mulino.

Turistička zajednica svake godine dodjeljuje i posebno priznanje stranom partneru za izuzetan doprinos promociji turizma Istre, a ove godine nagradu Zlatna koza – Capra d’oro zasluženo osvaja g. Mario Busso, koji se bavi temama vezanim uz kulturu vina.

Posebna zahvala za životno djelo TZ Istarske županije dodijeljena je g. Selimiru Ognjenoviću za izuzetan doprinos na razvitku i promociji turizma Istre.

GLAVNI SPONZOR

SPONZORI DOMAĆINI

ORGANIZATOR

ZLATNI SPONZOR

SREBRNI SPONZOR

BRONČANI SPONZOR