Festival MTV Summerblast okupio više od 10 000 posjetitelja

Premijerno izdanje festivala Club MTV Summerblast u petak i subotu, 19. i 20. kolovoza,  okupilo je više od 10 000 posjetitelja iz 17 zemalja. Do sada najveće i produkcijski najbolje festivalsko izdanje u Istri, 3D pozornica, vrhunski audio-vizualni efekti te vatromet pred samo svitanje, opravdali su visoka očekivanja posjetitelja kojima će kraj kolovoza u Poreču sigurno ostati u sjećanju. Više od 20 sati vrhunske elektronske glazbe na porečkoj Peškeri tijekom dva festivalska dana rasplesalo je posjetitelje, a brojni zabavni sadržaji, poput Jägermeister boat partija, MTV village i adrenalinski izleti, donijeli su nezaboravne doživljaje za posjetitelje.

Prvi dan festivala obilježio je nastup Afrojacka, jednog od najtraženijih svjetskih DJ-a koji većinu godine provodi na turneji širom globusa. Treći vikend u kolovozu je proveo u Poreču, stavivši ga na kartu nezaobilazne destinacije za ljubitelje EDM-a. Uvod u njegov show bili su nastupi Feddea Le Granda, Examplea & DJ Wirea, Jonasa Bluea, R3wirea & Warskog, Zeds Deada i hrvatsko-slovenskog dvojca Vanillaz.

Steve Aoki, jedan od najzaposlenijih i najpopularnijih svjetskih DJ-a, predvodio je odličan line-up drugog dana festivala. Energični Aoki svojim je karakterističnim nastupom oduševio rasplesane partijanere, a nije propustio niti sada već legendarno bacanje torti u publiku, koje je nezaobilazan dio svakog njegovog nastupa. Posljednji dan premijernog izdanja festivala Club MTV Europe Summerblast obilježili su i nastupi Zedda, Martina Jensena, Lost Frequencies, dua R3wire & Varski, a priliku da zasviraju na MTV pozornici dobili su i hrvatski DJ Aldo Morro te Slovenac Avadox.

Hrvatska se proteklih godina dovođenjem svjetskih zabavnih manifestacija pozicionirala kao vrhunska turistička destinacija i kao nova zvijezda Mediterana, a prvo izdanje festivala MTV Summerblast dodatno je učvrstio poziciju Hrvatske kao jedne od vodećih svjetskih festivalskih destinacija. Organizatori festivala su Atlas, vodeća turistička agencija u Hrvatskoj i tvrtka MPG, najveća agencija u regiji specijalizirana za evente i promociju.

Glavni sponzor partneri su tvrtke Valamar Riviera i Plava Laguna, službeno piće festivala je energetsko piće „MTV UP!“, a za ludu atmosferu pobrinuo se i Jägermeister bomb te  Heineken čija globalna platforma Live Your Music slavi glazbena iskustva zbog kojih ljudi više uživaju u životu i glazbi koju vole. Festival Club MTV Europe Summerblast na najbolji je način obilježio skori kraj prvog festivala Poreč Open Air koji je osvježio i obogatio turističku ponudu grada tijekom ljeta 2016. brojnim glazbenim, glumačkim, plesnim i edukativnim događanjima i performansima, koji su namijenjeni svima koji uživaju u spoju sunca, mora i dobre zabave.

Više informacija o festivalu dostupno je i na internetskoj stranici www.clubmtveurope.com, na službenoj Facebook stranici festivala te Instagram profilu

GLAVNI SPONZOR

SPONZORI DOMAĆINI

ORGANIZATOR

ZLATNI SPONZOR

SREBRNI SPONZOR

BRONČANI SPONZOR