Laserman i Cirque du Soleil donose dašak čarolije u Poreč

U sklopu festivala Poreč Open Air svoju magiju svjetla i laserskih manipulacija predstavit će Laserman. Čarobnjak svjetla je već nastupio na svečanom otvorenju festivala, a za sve one koji su propustili ovo nezaboravno iskustvo, u sklopu festivalskog programa će predstaviti mješavinu umjetnosti i tehnologije, koja povezuje impresivne vizualne efekte i najnovija tehnološka dostugnuća u nezaboravan performans koji će vas ostaviti bez daha. Počevši od 22. srpnja, ovo jedinstveno umjetničko iskustvo moguće je, tijekom trajanja festivala, doživjeti svakog petka u 22:15 na porečkoj rivi, odnosno Lungomareu. Osim nastupa Lasermana, Porečane i njihove goste ovog petka, 22. srpnja od 20:30, očekuje bogat program koji uključuje i plesačice poznate skupine Cirque du Soleil, laserski labirint te posebno osvjetljenu šetnicu Lungomare.

Theo Dario, prvi Laserman, sa svjetlom je počeo eksperimentirati još 1997. godine, a prvi svjetski show koji se bazira na manipulaciji laserskim zrakama zvan Laserman Experience kreirao je godinu dana kasnije, odnosno 1998. godine. Dobitnik je nagrade ILDA, najprestižnije nagrade za novu primjenu lasera, te srebrne nagrade Wanda na Monte-Carlo Magic Starsu, svjetski priznatom prestižnom natjecanju koje od 1985. okuplja vodeće mađioničare i iluzioniste.

Njegov top status na međunarodnoj sceni iluzionista potvrđuje i to što je pokrenuo tvrtku Laserman u kojoj okuplja tim umjetnika i tehničara koji stvaraju laserske showove diljem svijeta. Koristeći najnoviju tehnologiju LAARISTM, održava mnogo showova i interaktivnih igara, što mu je donijelo i drugu nagradu ILDA.

Plesačice svjetski poznate cirkuske skupine Cirque du Soleil u svojim raskošnim kostimima zavladat će promenadom od 20:30, a njihovi živopisni kostimi i besprijekorni plesni pokreti sigurno će izmamiti mnoštvo uzdaha i bljeskanja fleševa kamera i fotoaparata. Od 21:00 pa sve do 23:00 ljetna pozornica bit će centralna pozornica uvodne vikend večeri u Poreču! Prolaznike čeka poseban laserski labirint, a glazbenu podlogu osiguravaju DJ-i koji će dodati malo ritma uz čarobne svjetlosne efekte. Uz rivu, cijela šetnica Lungomare će dodatno oživjeti zahvaljujući posebnom osvjetljenju, a najbolje lokacije za one koji žele vidjeti ili fotografirati atraktivno osvjetljenu šetnicu su Peškera i Borik. Let there be light & sound on Friday night in Poreč!

GLAVNI SPONZOR

SPONZORI DOMAĆINI

ORGANIZATOR

ZLATNI SPONZOR

SREBRNI SPONZOR

BRONČANI SPONZOR