ROCK OFF uveo Porečane i goste u dugo toplo ljeto

U petak, 24. lipnja na porečkoj Rivi održan je POREČ ROCK OFF, veliki rock koncert na kojem su nastupili mladi talentirani i nagrađivani bendovi Judette, Gretta i Barbari. Pola sata prije ponoći stage su zauzele zvijezde večeri – najpoznatiji hrvatski punk-rock band i najpoznatiji bend iz zagrebačkog kvarta Gajnice – Hladno Pivo.

Koncert je počeo oko 22:00 sata, a bend Judette prvi je zagrijao dlanove okupljenima na Rivi. Alternativni pop-rock bend iz Zagreba osvojio je nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju autorsku pjesmu Rio, koja je izazvala i najbolje reakcije porečke publike. Nakon Judette na scenu je došao još jedan mladi zagrebački bend, pobjednik festivala Karlovačko Rockoff 2015, bend Gretta. Dobitnici Porina za najbolju vokalnu suradnju rasplesali su publiku pogotovo s hitom Malena.

Hladno pivo svoju popularnost i najveći broj sljedbenika steklo je 80-ih godina, a ovog je travnja nakon četiri godine objavilo novi album Dan zatvorenih vrata. Upravo je novi album predstavljen porečkoj publici koja je odlično reagirala na nove hitove. Redoslijed izvođenja pjesama bio je kao svojevrsni vremeplov, a hitovi kao Nije sve tako sivo, Politika i Biološki sat obilježili su njihov nastup. „Koncert u Poreču doživio sam kao intimno vruće druženje – jer osim što je vruća bila atmosfera, stvarno je bilo vruće na stageu. Definitivno moramo češće dolaziti jer je porečka publika fantastična. Moja sjećanja za Poreč sežu još u doba kada sam imao ne 16, nego 14 godina“, izjavio je nakon koncerta frontmen, Mile Kekin.

Jednako energičan nastup imao je i zadnji bend koji je nastupio: domaći istarski bend Barbari dobitnik je nagrade Hrvatske glazbene unije za najbolju vokalnu izvedbu za pjesmu Biserje pred svinje, koja je ujedno bila i najveći hit za domaću publiku. Nakon četiri sata ispunjenih punokrvnim rockom, Poreč je definitivno dokazao da se vraća na kartu najvećih domaćih i regionalnih rock bendova!

GLAVNI SPONZOR

SPONZORI DOMAĆINI

ORGANIZATOR

ZLATNI SPONZOR

SREBRNI SPONZOR

BRONČANI SPONZOR