Festival Club MTV Europe Summerblast dolazi u Hrvatsku u sklopu Poreč Open Air festivala!

Zagreb, 21. travnja 2016. – Najpoznatija svjetska glazbena televizija MTV, brend koji je promijenio glazbenu industriju i koji stvara trendove, ovo će ljeto otvoriti novo poglavlje hrvatske festivalske scene. Club MTV Europe Summerblast ime je festivala čija će se svjetska premijera održati 19. i 20. kolovoza 2016. godine u Poreču u sklopu Poreč Open Air Festivala, a prema najavama organizatora, u narednim će godinama postati jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi te predstaviti jedinstvenu kombinaciju najpoznatijih pop izvođača današnjice. Imena prvih izvođača bit će poznata već 5. svibnja 2016.

Joe Bašić, direktor tvrtke MPG, komentirao je ulogu vodeće agencije u regiji specijaliziranoj za evente i promociju, koja je između ostalog, organizirala i festivale kao što su Umagination, Big Beach i Ultra Europe: „MPG je ponosan što u partnerstvu s Atlasom i najvećom svjetskom glazbenom platformom MTV može najaviti manifestaciju koja će biti kruna događanja Poreč Open Air. Kao ekskluzivni promotori i producenti već sad možemo jamčiti kako će Club MTV Europe Summerblast, najvišim standardima produkcije i najatraktivnijim MTV izvođačima, u vrlo kratkom razdoblju postati vodeći europski festival. Izvođači će nastupati na velikoj pozornici koja će svojom atraktivnom kulisom s prizorima povijesne gradske jezgre upotpuniti i maksimizirati doživljaj posjetitelja. Pozivam sve da posjete festival Club MTV Europe Summerblast i da, osim u vrhunskoj glazbi, uživaju u svemu što Poreč, Istra i Hrvatska kao destinacija imaju za ponuditi.“

Organizator festivala je Atlas, najveća turistička agencija u Hrvatskoj, a predsjednik Uprave Atlasa i adriatica.net Grupe, Tomislav Varga izrazio je zadovoljstvo zbog dovođenja ovog renomiranog glazbenog brenda u Hrvatsku: „Dobivanje licence za organizaciju festivala Club MTV Europe Summerblast na minimalno tri godine logičan je slijed u našoj strategiji upravljanja događanjima na destinacijama, ali i poslovni iskorak kojem se osobito veselimo. Dovođenjem festivala u Istru otvaramo vrata potencijalnom broju od 20.000 očekivanih posjetitelja iz regije i svijeta. Cijeli mega event bit će popraćen i nizom dodatnih, atraktivnih događanja. Veseli nas nastavak suradnje s tvrtkom MPG na ovom velikom projektu, a posjetiteljima garantiramo da ih, uz glazbeni spektakl, očekuje i savršena usluga na lokaciji jer je upravo po tome Atlas poznat već preko 90 godina.“

“Europska festivalska scena intenzivno se razvija što nas osobito veseli. Kao vodeća glazbena televizija u Hrvatskoj i regiji, te kao dugogogodišnji organizatori velikih događanja, strastveni smo u namjeri da našoj publici uvijek iznova pružimo jedinstveni glazbeni doživljaj, pravi užitak za sva osjetila i nezaboravno iskustvo“, izjavio je Shiraz Baziko, brend menadžer brenda Club MTV te dodao: “Brend Club MTV ubrzano osvaja svjetska tržišta, a posebno nas veseli suradnja s tvrtkama Atlas i MPG te Turističkom zajednicom Grada Poreča u koji ovo ljeto zajedno dovodimo festival Club MTV Europe Summerblast.“

Hrvatska se proteklih godina dovođenjem svjetskih zabavnih manifestacija pozicionirala kao vrhunska turistička destinacija i kao nova zvijezda Mediterana, a vrijednost ovog ljetnog događaja prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje će svojom podrškom doprinijeti njegovom rastu i razvoju u narednim godinama.

Podršku festivalu dala je i Hrvatska turistička zajednica. „Izuzetno me veseli što je hrvatska turistička ponuda bogatija za još jedno kvalitetno događanje i što je ovim festivalom zauzela još čvršću poziciju na karti svjetskog festivalskog turizma koji danas predstavlja jedan od ključnih turističkih proizvoda. Ovakva događanja predstavljaju i glavni motiv dolaska u određenu destinaciju. Hrvatska je mlada i zanimljiva zemlja koja nudi izniman broj različitih životnih stilova, a velik broj festivala, među kojima je sada i Club MTV Europe Summerblast, to i dokazuju“, potvrdio je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

Na današnjoj konferenciji za novinare dobrodošlicu festivalu poželjeli su i predstavnici glavnog sponzora partnera tvrtke Valamar Riviera, kao i predstavnici grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča, koji su sponzori domaćini te predstavnici sponzora tvrtke Plava Laguna.

 

U petak, 22. travnja u 10 sati u prodaju će biti puštena ograničena količina tzv. earlybird dvodnevnih festivalskih ulaznica koje će se u ograničenoj količini moći kupiti po cijeni od 347 kuna (45 eura). Domaće posjetitelje dodatno će razveseliti činjenica da će dvodnevne festivalske ulaznice moći osigurati po povlaštenoj cijeni od 270 kuna (35 eura). Spomenute ulaznice moći će se osigurati putem službenih stranica www.clubmtveurope.com i www.atlas.hr, u poslovnicama Atlasa i Tisak Media, na više od 800 ovlaštenih prodajnih mjesta Atlasa diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH te sustavu ticketshop.hr.

Više informacija dostupno je i na internetskoj stranici www.clubmtveurope.com te na službenoj Facebook stranici festivala te Instagram profilu.

GLAVNI SPONZOR

SPONZORI DOMAĆINI

ORGANIZATOR

ZLATNI SPONZOR

SREBRNI SPONZOR

BRONČANI SPONZOR