Više od 100 festivalskih događanja slavi život u Poreču

Press konferencijom održanom 3. ožujka u Poreču je zaživio prvi Poreč Open Air, festival koji će nizom zabavnih događanja od 9. lipnja do 10. rujna Porečanima i njihovim posjetiteljima i gostima ovo ljeto učiniti nezaboravnim. Ulice starog grada oživjet će više od stotinu zabavnih, kulturnih i uličnih događanja koja će obogatiti gradsku turističku ponudu. U bogatom i raznolikom programu festivala baš svatko će moći pronaći nešto za sebe!

Program Circus in the City na gradskim će ulicama svaki ponedjeljak ugostiti akrobate, žonglere i gutače vatre koji će pretvoriti središte grada u cirkusku arenu na otvorenom, a doživljaji će kulminirati završnim programom na ljetnoj pozornici pokraj Ville Polesini. Najmlađe će posebno privući program četvrtkom kada će se gradske ulice pretvoriti u prizore iz bajke i omiljenih crtanih filmova jer će njima šetati omiljeni dječji likovi koji će pozivati goste na Bal princeza u slikovitom dvorcu na obližnjem otoku Sveti Nikola. Petkom će površina mora ispred porečke rive oživjeti zahvaljujući fantastičnom laserskom šou, a posjetitelji će se moći zabaviti u laserskom labirintu i osvojiti prigodne nagrade. Oni željni plesa ili slušanja dobre glazbe uz čašu vina ili piva će moći uživati u raznolikom glazbenom programu domaćih i inozemnih izvođača koji će izvoditi jazz, akustične uspješnice i R&B hitove na mnogobrojnim lokacijama u gradu, uključujući terasu restorana Spinnaker, wine bar Parentino te otok Sveti Nikola. Ljubitelji noćne zabave moći će zaplesati uz zarazne ritmove inozemnih i domaćih DJ-a na više atraktivnih lokacija u gradu. Romantičari će doći na svoje uživajući u filmskim klasicima i hitovima na otvorenom, pod zvjezdanim nebom, u vrtu Ville Polesini, a odabir filmova zadovoljit će sve ukuse i uzraste. Istra Inspirit program je namijenjen cijeloj obitelji s ciljem upoznavanja i približavanja povijesti Istre i Poreča te lokalnih legendi. Posjetitelje otočnog ljetovališta Valamar Isabella Island Resort očekuje pravi edukativno-zabavni program uz kazalište na otvorenom s pratećim audiovizualnim elementima, plesom, dramskim izvedbama te različitim projekcijama. U svim navedenim događanjima posjetitelji mogu besplatno uživati, a organizator festivala, tvrtka MPG, priprema i koncerte iznenađenja na kojima će nastupiti velike glazbene zvijezde i na taj način zaokružiti festivalsku priču koja donosi prekrasne doživljaje i slavi uživanje u životu.

Idejni pokretač Valamar Riviera je i glavni sponzor partner festivala koji su u svojstvu sponzora domaćina podržali i Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča. Poreč Open Air na mnoge će načine obogatiti porečko ljeto i učvrstiti poziciju Poreča kao vrhunske destinacije!

GLAVNI SPONZOR

SPONZORI DOMAĆINI

ORGANIZATOR

ZLATNI SPONZOR

SREBRNI SPONZOR

BRONČANI SPONZOR